وردپرس چیست + مقایسه با دیگر cms ها
وردپرس چیست؟
وردپرس چیست سوالی است که هم اکنون بسیاری از افرادی که می خواهند وارد فضای اینترنت شوند و سایتی برای کسب و کار خود راه اندازی کنند می پرسند. به راحتی با شناخت وردپرس و آموزش سریع وردپرس می توانید وارد دنیای دیجیتال و کسب وکار اینترنتی شوید.
این مقاله می تواند به شما کمک کند به راحتی کسب و کار خود را ارتقا دهید، کلاس کاری خود را افزایش دهید، درآمد خود را تصاعدی رشد دهید. در واقع وردپرس می تواند مسیری برای موفقیت سریع تر شما باشد فقط کافی است چند دقیقه با جنرال سئو همراه باشید.
اگر شما قصد دارید برای خود و یا کسب وکار خود یک سایت ایجاد کنید احتمالا نام سیستم های مدیریت محتوای مختلفی را شنیده اید شاید هم هیچ نامی از سیستم مدیریت محتوا نشنیده باشید.
اگر شغلی هم ندارید می توانید با همین مقاله وردپرس چیست برای خود شغلی ایجاد کنید و از درآمد خوبی بهره مند شوید.
خب بریم سر اصل مطلب، وردپرس چیست؟ وردپرس نوعی سیستم مدیریت محتوای سایت ساز است که به واسطه آن می توانید انواع سایت از قبیل فروشگاهی، خبری، شرکتی، شخصی، دانلود، موزیک و… بسازید و طراحی کنید.
حال که به جواب وردپرس چیست رسیدیم آیا فقط یک سیستم مدیرت محتوا و سایت ساز به نام وردپرس وجود دارد؟
جواب قطعا خیر است وردپرس در دسته بندی CMS (Content Management system) (یعنی سیستم مدیریت محتوا) وجود دارد و وردپرس به جرات بهترین آن است.
انواع cms ها
اکنون که متوجه شدید وردپرس چیست خوب است بدانید چند مدل دیگر از سایت سازها وجود دارند بهتر است آن ها را نیز بشناسید و بدانید کدام یک از همه بهتر است و بهترین انتخاب را داشته باشید.
وردپرس (wordpress)
سیستم مدیریت محتوای وردپرس یکی از بهترین سیستم های سایت ساز در جهان و با رتبه 61/7 درصد در صدر بهترین سایت سازهای جهان قرار گرفته است و هم اکنون بسیاری از سایت های مطرح ایران و دنیا از طریق وردپرس پشتیبانی می شوند. به عنوان مثال دیجی کالا قسمت وبلاگ آن به وسیله وردپرس پشتیبانی می شود.
چرا وردپرس محبوب شد؟
وردپرس به دلیل این که کار بسیار با آن راحت است و هر کسی می تواند به راحتی آموزش وردپرس ببیند و تبدیل به یک طراح سایت شود و یا برای کسب و کار خود سایتی طراحی کند. حتما با خود می گویید قابلیت های وردپرس شاید کم باشد و یا انعطاف پذیری خوبی نداشته باشد.
باید بگویم سخت در اشتباهید وردپرس به وسیله افزونه های زیاد و بی نظیری که دارد تمامی ویژگی های یک وبسایت عالی را در خود جا داده است و به راحتی قابل انعطاف است. همین عامل محبوبیت وردپرس را بسیار افزایش داد.
سرعت وردپرس
ورپرس سرعت بسیار بالایی دارد و امکان تعویض قالب وردپرس و یا طراحی قالب اختصاصی به صورت کد نویسی و غیر کد نویسی وجود دارد.
با انجام تنظیمات سرعت وردپرس و افزونه های موجود برای افزایش سرعت می توانید سریع ترین سایت ممکن را داشته باشید.
قابلیت های وردپرس
- امنیت بالا: گرچه امنیت بالا تاثیری در سئو ندارد ولی اگر امنیت سایت شما پایین باشد ممکن است شخصی به اطلاعات شما دست پیدا کند و عملیات سئو را برای شما سخت کند.
- قابلیت شخصی سازی بسیار بالایی دارد.
- قالب های رایگان و پولی زیادی برای وردپرس وجود دارد.
- قابلیت ایجاد هر نوع url (آدرس اینترنتی برای صفحات) در وردپرس وجود دارد.
- قابلیت ایجاد هر نو تگ (tag) h1 و h2 و… به آسانی وجود دارد.
- به روز رسانی همیشگی و مرتب دارد.
- هزینه شخصی سازی بسیار پایینی دارد.
- امکان ایجاد فروشگاه و یا هر نوع صفحه ای وجود دارد.
- هر آنچه که یک سایت عالی لازم دارد وردپرس دارد.
شما می توانید از سایت رسمی وردپرس اقدام به دانلود وردپرس نمایید و آن را روی هاست خود نصب کنید. دو تا سایت در حال حاضر وجود دارد که وردپرس فارسی و دیگری وردپرس انگلیسی را به شما می دهد که هر دوی آن هیچ فرقی با هم ندارند و می توانید به نصب وردپرس بپردازید.
حال که جواب وردپرس چیست را به صورت کامل درک کردید خوب است بقیه cms ها را نیز بشناسید.
جوملا (joomla)
جوملا یکی دیگر از سیستم های مدیرت محتوای رایگان است که همانند وردپرس مورد استفاده قرار می گیرد. این سیستم دارای افزونه های مختلف بسیار زیادی است که با چند کلیک به راحتی نصب می شود اما جوملا برای مبتدیان توصیه نمی شود و بهتر است طراحان با تجربه با آن کار کنند.
توسط جوملا شما می توانید انواع سایت ها را به صورت رایگان برای خود طراحی کنید بدون یک خط کد نویسی اما اگر از ییچیدگی ها لذت نمی برید ما وردپرس را به شما پیشنهاد می دهیم.
دروپال (Drupal)
دروپال یکی دیگر از سیستم های مدیرت محتوا است اما شما حتما باید یا خود برنامه نویس باشید و یا یک برنامه نویس داشته باشید. چون این سیستم برای افرادی خوب است که مایل هستند سایت سفارشی طراحی کنند.
توسط این سیستم به راحتی می توانید محتوا گذاری کنید و سایت های بسیار زیبا طراحی کنید اما تغییرات ظاهری آن سخت است و برای افراد مبتدی اصلا توصیه نمی شود.
مجنتو (magento)
مجنتو پلتفرمی تجاری و بسیار قوی است که در دو نسخه رایگان و پولی ارائه می شود. اما نسخه تجاری آن هزینه های بالایی دارد.
بسیاری از سایت های قدرتمند جهان مانند نایک، کوکاکولا و فورد از این سیستم استفاده می کنند.
اما اگر شما مبتدی هستید باز هم توصیه نمی شود. وردپرس همه نیاز های شما را برطرف می کند.
تکست پترن (Text pattern)
تکست پترن ویژه مبتدی ها طراحی شده و کار با آن بسیار آسان است. قالب ها و افزونه های بسیار زیادی هم دارد اما بزرگترین مشکل آن این است که نه محبوب است و نه معروف.
پرستاشاپ prestashop
پرستا شاپ یک فروشگاه ساز آنلاین برای کسب و کار شما است و فقط با خرید هاست و دامین خیلی سریع می توانید آن را نصب کنید اما کار با آن کمی سخت است و با این که قالب های فراوانی برای آن طراحی شده است اما به درد بخور نیستند و شما به سختی برای خود یک قالب خوب پیدا می کنید.
برای سئو کدام سیستم مدیریت محتوا مناسب است؟
هیچ فرقی نمی کند برای سئو که شما از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کنید ولی بهترین آن وردپرس است و شما حداقل باید کار با وردپرس را یاد داشته باشید.
بیش از 35 در صد سایت های جهان از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند این خود نشان گر این است که وردپرس بهتر و راحت تر است، قالب های فروانی دارد، کار با آن را همه بلدند و شما به مشکلی بر نمی خورید.
وردپرس در واقع مخصوص وبلاگ نویسی است اما ساخت فروشگاه های وردپرس به وسیله افزونه امکان پذیر است.
وردپرس در نگاه اول خام است و شما یک سیستم مدیریت محتوای خیلی خوب برای وبلاگ نویسی دارید. اگر نیاز به فروشگاه اینترنتی داشتید با نصب افزونه ووکامرس شما می توانید یک فروشگاه آنلاین خیلی عالی داشته باشید.
نیاز به درگاه پرداخت داشته باشید به راحتی می توانید آن را به سیستم خود نصب کنید. نیاز به ثبت نام داشته باشید امکانش راحت است.
هر چیزی که فکرش را بکنید وردپرس به شما می دهد.
حتی اگر دنبال شغل و در آمد می گردید بعد از شناخت وردپرس و مطالعه وردپرس چیست می توانید با یادگیری آموزش وردپرس به یک پشتیبان سایت و یا طراح سایت تبدیل شوید.
حقوق پشتیبان سایت های وردپرسی بین 2 تا 5 میلیون است و حقوق طراح سایت وردپرسی بستگی به کیفیت کار او دارد حتی می توانید خود پروژه بگیرید و برای هر سایتی که ایجاد می کنید و به کاربر خود تحویل می دهید حداقل 3 میلیون دریافت کنید. خوب است بدانید ایجاد و طراحی یک سایت فقط یک روز از وقت و زمان شما را می گیرد.
پس وردپرس همان چیزی است که اگر آن را یاد بگیرید شما را در مسیر موفقیت راهنمایی می کند و اعتبار خوبی به شما می دهد.
وردپرس در زمان های مشخص در سال چندین بار آپدیت می شود. سیستمی که به روز رسانی همیشگی دارد یعنی مدام در حال از بین بردن خطاها و باگ های خود است تا بهترین خدمت را به کاربران ارائه دهد.
نحوه تشخیص سایت های وردپرسی
شاید بخواهید بدانید در ایران چه سایت هایی وردپرسی است و آیا سایت های بزرگ و حتی دولتی از سیستم عامل وردپرس استفاده می کنند.
یکی از راه کارهایی که برای تشخیص سایت های وردپرسی از غیر آن است این است که به آخر دامین سایت مورد نظر (/wp-admin) اضافه کنید. اما از آن جایی که ممکن است آدرس این قسمت را تغییر دهند باعث می شود تشخیص آن کمی سخت شود.
قبل از این که مقاله وردپرس چیست را تمام کنم یک راه کار خیلی آسان و راحت به شما می گویم که به راحتی می توانید تمامی سایت های وردپرسی را در ایران و جهان تشخیص دهید.
فقط کافی است افزونه وپلایز (wappalyzer) را برای مرورگر کروم دانلود و نصب کنید. حالا شما قادر هستید به راحتی تمامی سایت های وردپرسی را تشخیص دهید فقط کافی است بعد از این که وارد سایت مورد نظر شدید روی آیکون وپلایزر که در بالای مرورگر به رنگ آبی مشاهده می شود کلیک کنید.
در اینجا یکی از اطلاعاتی که به شما داده می شود این است که cms این سایت چیست و در صورت وردپرسی بودن کلمه worspress را به شما نشان می دهد. خیلی خیلی آسان.
بعد از نصب این افزونه و چک کردن سایت های مختلف شگفت زده خواهید شد خیلی از سایت هایی که تاکنون با آن در ارتباط بوده اید وردپرسی است.
سایت جنرال سئو هم که هم اکنون مشاهده می کنید وردپرسی است.
پس چرا شما یک سایت وردپرسی خیلی شیک نداشته باشید. شما برای داشتن یک سایت خوب دو راه پیش رو دارید یا آموزش طراحی سایت ببینید و یک سایت خیلی عالی برای خود مطابق با سلیقه خودتان طراحی کنید.
و یا این که هزینه طراحی سایت وردپرسی را پرداخت کنید و یک سایت خیلی عالی سفارش دهید و از طراح بخواهید یک آموزش ویدیویی به شما بدهد برای آشنایی و کار با وردپرس.
خود ما زمانی که سفارش طراحی سایت با وردپرس مشتریان را می گیریم یک ویدیو خیلی عالی می دهیم که در آن به طور دقیق کار با وردپرس را آموزش می دهیم و تکنیک های سئویی می گوییم که به راحتی بعد از مدتی بتوانند نتایج خوبی از گوگل بگیرند.
فقط کافی است شما بهترین هاست و دامین مورد نظر خود را مطابق با کسب و کارتان خریداری کنید.
اگر مقاله وردپرس چیست برای شما مفید بود و یا نکته ای هست که ما اشاره نکردیم خوشحال می شویم در قسمت نظرات سایت با ما در ارتباط باشید و نظر خود را اعلام کنید. شما هم یک نکته اضافه کن!